søndag den 20. september 2015

Vandreture i Schweiz er ikke dagligdags kost

Har du prøvet at lede efter nogen, der laver organiserede vandreture for danskere i Schweiz?
Det fører ikke til andre resultater end Alperejser, som er mig, der i al beskedenhed laver tre årlige ture i Schweiz hver sommer.

Underligt nok. Jeg tror to forhold gør sig gældende.
  • Arrangører af vandreture er optaget af andre vandremål, gerne eksotiske vandremål på andre kontinenter.
  • Alperne bliver af danskere ligestillet med Østrig.
Det er rigtig synd for det danske vandrepublikum. For Schweiz byder efter min mening på langt de flotteste vandrestier og tilbyder en infrastruktur, der gør det let at få brugt værdifulde feriedage på alt det vi gerne vil: nemlig at vandre de bedste steder og undgå kedelige tilbringer- eller overliggerdage.

Fra sæson 2015 fik Schweiz som vandremål for danskere to vanskeligheder:
  • Nattoget fra København/Kolding til Basel kørte ikke længere
  • Kursen på schweizerfrank steg fra 6,2 til omkring 7,2
Om det kan jeg sige:
Det kan lade sig gøre at pakke udstyr i kufferter og få det med på flyet (23 kilo indskrevet + 8 kilo i håndbagagen) og det kan også lade sig gøre at køre hjemmefra tidligere og opnå et nattog fra Hamburg til Zürich. Måske er det for nattog i 2016 absolut sidste udkald. Prøv det, hvis du ikke har prøvet det før!

Valutakursen kom højt op i sommeren 2015, men har siden uroen forår og sommer 2015 gået ned igen, og er i øjeblikket på 6,8. Det betyder at priserne i Schweiz er på dansk niveau eller lidt over. Men det kan man altså leve med! Kom med i 2016!

Besøg Alperejsers side  og find datoerne for turene sommeren 2016. Der er kommet priser - og de er attraktive! Tilmeld dig e-mail nyhedsbrev fra Alperejser ved at skrive en mail til Poul på poul (det runde tegn) kattler.dk

Foto fra campingpladsen i Grindelwald sommeren 2015.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar