onsdag den 6. maj 2015

Söderåsen lige da skoven sprang ud

Igen gik turen til vores naboland for at komme ud og gå i naturskønne omgivelser. Denne gang 1.maj med cykel fra stationen i Landskrona og mod øst via Vadensjö, Tågarp, Halmstad, Axelvold, Knutstorp og Klåveröd til spejder overnatningsstedet ved Lille Klåveröd. Her slog vi telte op og gjorde det hyggeligt i shelteret alt mens det blev ganske køligt mod aften. Heldigvis var der (fugtigt) brænde, som kunne give os et bål til grill og opvarmning.

Alle fotos af Sonja Eriksen.

Udsigt over Skäralid

Lørdag d. 2. maj var vejret fantastisk flot og vi gik via Traneröd Mose (blå sti over mosen er dog midlertidigt lukket), Fiskedammen til Dejebäcken, Liagården og til ovenstående udsigtspunkt. Herfra gik vi ned til cafeteria'et ved Skäralid, hvor der var dømt forårsfestligheder i det grønne. Der var læ og sol, så de 12 grader i skyggen blev væsentligt forbedret...

Skåneleden ved Svartesjö

Vi returnerede via Kobberhatten og Svartesjö. Det skrå sollys overraskede igen med sin skønhed i den spæde udsprungne skov. Vi fortsætte via Skorstensdalen og hvid sti i "Strövområdet Klåveröd" tilbage til lejren, hvor bål til aftenens grill var i fuld gang.

Lille Klåveröd sø med rimfrost

Med klar himmel kom vi tæt på frysepunktet anden nat, og der var da også tåge over vandet og rimfrost i sivene, da vi stod op sidste morgen. Vi valgte at cykle til Helsingborg og hjem med færge og Kystbanen.

3 kommentarer:

  1. Ja, vi er nogle stykker, der glæder os til foråret. Vi tager derover en anelse senere i sæsonen i 2017, det var lige køligt nok i 2015. I 2016 var vi også lidt senere afsted.

    SvarSlet