mandag den 6. april 2015

Vandresæson 2015 skudt igang i flot sol - og køligt påskevejr

Igen i år havde jeg fornøjelsen af at sætte en vandresæson godt igang et nyt sted i Europa. Dennegang kun godt to timer væk fra København, nemlig i Blekinge.

Vi havde taget Öresundståget med cyklerne ombord til Sölvesborg. Og booket to nætter på bed-and-breakfast i denne havneby.
Blekingeleden starter i Sölvesborg.

Med flot sol påskedag skulle vi naturligvis afsted så langt vi gad på Blekingeleden, som går stik nordpå fra Sölvesborg. Straks går det opad på bjergryggen og der bliver udsigt til havet.

Blå anemone ses især på kalrig jordbund.

 Blekingeleden slutter sig til Skåneleden "fra kust til kust" 1½ dagsmarch fremme. Vi skulle bare frem og tilbage samme dag, så vi nåede en 3-4 timer nordpå.

Vandrestien er markeret med de orange mærker, vi kender så godt fra Skåneleden.
Disse stier følger udover en hovedretning også de steder i skoven, der har særlig landskabelig værdi. Det er en fornøjelse med den afveksling og flotte landskaber, som man bliver ført igennem.

Foråret fornægtede sig ikke med saftige mosser, bare løvtræer og skarp sol.
På denne facon blev vandrestøvlerne luftet, der kom sol på ansigtet. Nu skal der ses fremad mod sommerens ture i Schweiz. Jeg håber på tilmeldinger så alle, eller de fleste, ture kan afvikles. Tøv ikke med at tilmeld jer. alpe-rejser.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar