onsdag den 21. januar 2015

Ikke noget problem at tage toget til bjergene

Intet andet sted i verden er der så nemme adgangsforhold til de høje bjerge som i Schweiz. Når man i disse dage hører journalister og erhvervsfolk fremhæve hvor eksotisk vanskeligt tilgængelig bjergbyen Davos er, så kan man kun more sig. For helt ærlig: Er målestokken for tilgængelighed gået hen og blevet at man skal kunne flyve til destinationen?

Jeg vælger at tro at der er tale om forkælelse og pjat, når nogen brokker sig over adgangsforholdene til bjergene i Schweiz.

Faktum er det modsatte: Ingen andre steder er der så let adgang til de høje bjerge. Med fly til Zurich er der hver time følgende forbindelse: Fra lufthavnen er der 10 min. i toget til hovedbanegården. Et kort skift til IC-tog, der på 63 minutter med kun et stop undervejs kører langs søerne til byen Landquart. På den time kan man nå at få et veltilberedt måltid i spisevognen. I Landqaurt møder man regionalekspressen til Davos. Nu skal der klatres op i bjergene, og det gøres med en del sving. Forventningen stimuleres af den ene flotte udsigt efter den anden, de skarpeste sving ledsages af pibende hjul. To timer og 43 minutter efter lufthavnen stiger man ud i den rene bjergluft i Davos. Her er der en kort spadseretur til funicularen op til bjerghotellet, der er centrum for World Economic Forum.

Til venstre ses et regionaltog i retning mod Davos i et smuthul mellem to tunneler i den snævre dal mellem Davos og Filisur. Der er mange oplagte vandremuligheder i nærheden af Davos, som vi kan dele, hvis du tager med til Filisur denne sommer!

Se nærmere på: alpe-rejser.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar