søndag den 19. maj 2013

Hvem siger at blinde eller udviklings handicappede ikke kan få glæde af bjerg-vandringer?

Denne sommer forsøger jeg på to ture at have folk med en form for handicap med til Schweiz. I den første uge af juli tager vi en pæn flok til Grindelwald, hvoraf otte er med synshandicap eller blinde, hjulpet af to hjælpere. Omkring 1. august tager jeg til Filisur med en udviklingshæmmet og en hjælper.

Selvfølgelig skal turene tilpasses, men oplevelserne er grundlæggende de samme. Ud i den dejlige natur og bruge sanserne og blive udfordret på den gode måde.

Nogen vil måske spørge, hvordan blinde kan få glæde ud af høj-alperne. For synet må jo være den vigtigste sans sådanne steder. Bevares, udsigterne er flotte. Men helheden består af så meget andet. De høje alper byder på sanseoplevelser på hele spektret. Det forstår blinde og svagsynede at udnytte. Og glæden ved at bruge kroppen og opleve sansebombardementet er mindst ligeså stor, som for os forvente seende. Spørg bare de blinde!

Så i år bliver kun den ene af mine tre ture for helt gennemsnitlige, leverpostejs danskere. Nemlig til Täsch ved Zermatt og Matterhorn. Og her er der endnu ledige pladser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar