søndag den 23. november 2014

Vandresæson 2014 var vejrmæssigt meget normal

Vejret i Danmark i skolesommerferien 2014 var usædvanligt godt med sol og varme.

Helt så godt var det ikke i Schweiz. Nogen hørte måske om oversvømmelser og jordskred. Heldigvis var Alperejser på de tre ture ikke ramt af uvejr. Men vi havde ved hver tur et par dage med lidt dårligere vejr, dvs. med noget regn. Første tur i Täsch havde også et par dage med lave temperaturer, så os på campingpladsen måtte slå kuskeslag om morgenen.

Vejret var dog ikke så dårligt, at der opstod nogen "pinlige" situationer, hvor vi måtte sige farvel til vandreture, vi havde sat næsen op efter. Og vejret holdt os ikke fanget, udover måske en halv dag, hvor de fleste nok godt kunne trænge til en afslappet stund.


På billedet står vi heldigvis i læ for en tordenbyge i nærheden af Zermatt. Vi tager toget ned til Zermatt, hvor det ikke regnede.

Når jeg siger, at vejret hermed var meget normalt, så er det ud fra den antagelse, at med syv hele vandredage i højsæsonen, der vil der i gennemsnit være to halvdårlige til dårlige dage. Der vil være omkring tre rigtig gode dage. Og så et par dage midt i mellem.

Kunsten er netop at få fordelt vandreturene, så vejret udnyttes, som det nu engang er. Det skal opleves, som om, at dagen var rigtig god, uanset at noget bedre vejr selvfølgelig havde givet andre muligheder. Men så skal vi til gengæld også slå til, når vejret er godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar