søndag den 3. marts 2013

Campingpladser i Schweiz

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er dyrt at bo på hotel i sæsonen de bedste steder i Schweiz.  Et billigt hotel koster 500 kr. per nat per person. Det betyder, at mange børnefamilier, og andre, der ikke er nogenlunde ved muffen, må holde sig væk.

Det er rigtig synd.

Camping i Schweiz er et vældig godt alternativ:
  • Det er billigt (80-120 kr. per nat per person)
  • Der er gode og rene faciliteter
  • Det sikrer et godt samvær i gruppen (når man ligger i nærheden af hinanden)
  • Medbragt køkken-alrums telt er godt til regnvejr og opbevaring
  • Man nyder vejret, flodens brusen (på lidt afstand) og oplever døgnvariationen
Det er som regel sådan, at campingbiler og fastliggere har et eget afsnit, mens vandrere, bjergbestigere og mountainbikere ligger i små telte et separat sted. Stemningen er meget international, og man falder let i snak med hinanden blandt de små telte på tværs af rejsegrupper.

Skulle vejret være meget vådt, begynder det at være lidt surt at ligge på camping. Men heldigvis er der vaskemaskiner og tørretumblere på pladserne. Og det er meget sjældent, at det finder på at regne sammenhængende mere end 1-2 dage.

Der er ikke som sådan grill-pladser, men nogen steder kan man få brænde og tænde bål. Så grill-entusiaster kan finde afløb og kreere dejlig grill-mad i tillæg til maden på Trangia-campingblus.

Til at lave mad i øvrigt foretrækker jeg klart Trangia. Både sprit- og gasversionen er fin, og når man laver mad på en stribe blus samtidig kan man kreere fine måltider til et hold på 12 uden store problemer. Det betyder at aftensmaden hjemme på campingpladsen kan blive et højdepunkt på dagen, nøjagtig som det bør være på en ferie.

Nogen steder er der køleskab direkte til rådighed, andre steder kan man bede indehaveren om at få lagt madvarer på køl. Og der er altid skyggefyldte og diskrete steder, hvor mad i tætsluttende bokse kan opbevares. Det bliver nemlig varmt i dalen i løbet af dagen. Tætsluttende bokse anbefales af hensyn til regn, myrer og strejfende hunde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar